• Nikoleta Tasheva

Zero Waste сватба (без отпадъци) - Поканите

Актуализирано: 8 Юни 2020

Привърженик ли си на идеята за чиста природа и намаляване на количеството отпадъци, което генерираш? Ако търсиш начин как да приложиш тази концепция по време на организацията и в сватбения си ден, то продължи да четеш!


Всички знаем колко много боклук и въглеродни емисии могат да бъдат генерирани по време на една сватба. В поредица от няколко статии ще ти дам съвети как може да подобриш това и да заложиш на природосъобразни средства и методологии.


Като за начало ще започнем с поканите за гости, тъй като според мен това е първата стъпка.


Виртуална Покана


Виртуалната покана може да бъде както дизайнерско изображение, така и видео с кратка продължителност, в която заедно с партньора си да дадете необходимата информация. Може да бъде подготвена по изключително интересен начин и с интригуващ сюжет - романтичен, комедия, екшън.


В днешно време голям брой хора са в Мрежата и имате възможност да стигнете до тях чрез имейл, социални мрежи и др. и да отправите Вашата покана в интернет пространството.


Нашите добри приятели от "Булчински съвети" предлагат 100% Безплатни сватбени покани, които може да изпратите на всичките си гости. Покажете им малко любов за това дело, като харесате тяхната Facebook страница.


Хартия с бъдеще

Хартията със семена е биоразградима еко-хартия

Ако все пак държиш на хартиените покани, то избери такава с бъдеще. Какво имам предвид? Наскоро попаднах на един доста интересен продукт: хартия със семена - посаждаш и от нея израстват прекрасни цветя, билки или сукуленти. Ето на това казвам хартия с бъдеще! Поразтърсих се дали в България има такава и открих Blooming. Свързах се с тях, тъй като сайтът им е носечен основно към корпоративни клиенти. Казаха ми, че с най-голямо удоволствие биха работили с младоженци, които вярват в същата идея като тяхната, а именно по-чиста природа. Хартията е от вторични продукти (не се изсича нова дървесина) и семената са вградени в нея. Когато гостите ви засадят поканата в почва, хартията се разгражда и от нея покълват семената. Звучи страхотно, нали? Не се колебайте да потърсите услугите им. Сигурна съм, че както вие така и гостите ви ще останат изключително приятно изненадани от този жест.Избери най-подходящият и природосъобразен вариант за теб. Ако имаш други идеи ще се радвам да ги споделиш, за да могат да достигнат до повече хора. Нека всички се потрудим да опазим прекрасната ни планета и намалим отпадъците, които генерираме.


Очаквайте следващите съвети съвсем скоро!

Разгледайте нашите сватбени пакети (те включват професионален сватбен фотограф и 4K сватбено видеозаснемане от две гледни точни)

409 преглеждания