• Nikoleta Tasheva

After моминско парти с много вино

Актуализирано: 19 Сеп 2019

"After (афтър) моминско парти?" Има ли такова нещо? Това изникна в съзнанието ми когато Ина ме добави в общ чат с другите момичета от оригиналното моминско.


Набързо го потърсих в мрежата, но смислени резултати не открих. Затова директно я питах каква е идеята. Тя спомена, че много приятно сме я изненадали тогава и искала да ни върне жеста (винаги си е била всеотдайна приятелка). Разбрахме се изключително бързо за дата, час - на всички ни се купонясваше. Мястото беше у тях и дойде заветния ден (или по-скоро вечер).


Бяхме се уговорили за 20:00 и аз, разбира се, разцепих секундата. Исках да съм първа, за да не изпусна някой детайл. Писах й, че съм долу и тя ми отговори, че сега ще дойде да ми отвори. Бях застанала в предверието и изведнъж външната врата се отвори за моя изненада и тя влезе (очаквах да дойде от вътре). Нали знаеш като очакваш нещо конкретно да стане и то се случи по различен начин, и изпадаш в едно състояние на недоумение? Е, и аз така гледах тъпо в нея без да знам как да реагирам. Естествено в такива нелепи ситуации само един поглед ни е достатъчен да започнем да се смеем. Тя ми обясни, че беше отишла до магазина за сирене - това, което имала не миришело много приятно и решила да не ни го сервира. Качихме се горе и започнахме стандартните теми на разговор - как си, к'во правиш, как е работата ...Втора пристигна Габи (Гъби както я наричаме в компанията). Тя е най-добрата приятелка на Ина - страхотен човек със супер лъчезарна усмивка. Когато се смее кара и другите около нея да го правят. Тя донесе наргиле и започнахме да го разпалваме (в случая Ина и Габи .. аз нищо не разбирам от наргилета). По едно време ме оставиха сама да го "поддържам". Резултатът - бях супер замаяна още преди да е започнала същинската част от партито.


Поседнахме на терасата в едни доста удобни столчета и започнахме "клюкарските" разговори за това кой какво прави, коя се омъжила, коя има бебе .. Нямаше как да не минем през темата за "море в Гърция". Аз не съм ходила и ми беше изключително полезно да попия всички истории и съвети.


Трета дойде и Кумата Петя. Тя е сестра на младоженеца и страхотна майка на едно много сладко и симпатично момченце. Също така е много мила, внимателна и любовта й към Булката се забелязва веднага. В случая ни обясни как е залъгала дребосъка, че е на командировка, за да може да дойде на партито, иначе нямаше да й позволи да тръгне без него. Ех, какви жертви правят Кумите за Булката си. Тя донесе бутилка вино, въпреки, че Ина беше доста подготвена от към алкохол - още вино.


От приказка на приказка стана време домакинята да започне да приготвя Вечерята. Беше взела някакви странни неща, които всъщност бяха много вкусни. Направи и мини кюфтенца с резен кисела краставичка на клечка. Също така за всяка приготви салата с домати и сирене (определено презентацията не беше като моето постно описание .. нека пробвам пак: резени домати, поръсени с босилеково песто, гарнирани с краве сирене).Всички вече пиехме розе и се появи четвъртата девойка Деси. Това момиче е огън! Много готина, забавна и чаровна. Седнахме всички на масата и започнахме да си говорим.

Ина ни се похвали, че е успяла да почисти всички прозорци за 5 минути с една специална кърпа. Като домакини всички бяхме супер любопитни да разберем, бре, каква е тази магическа кърпа! Тя бързо скокна и излезе от стаята само, за да се върне няколко секунди по-късно с вълшебното средство. Аз веднага забелязах, че имам същата (но аз прозорции не мия често хаха). Другите момичета започнаха да я разглеждат и изучават подробно.

Ина рязко смени темата. Предложи да играем игри и за победителя имало награда. Естествено веднага започнахме да се чудим каква ли е наградата. Габи предположи, че е кърпата и пожела да играе за нея, но Ина реши да не се издава.


Първата игра, която играхме беше МДС. Няма да обяснявам каква е и какво се прави, защото такава е играта. В интерес на истината съм я играла отдавна и бях забравила какво точно е, за това се включих от страната на "непросветените". Булката и Кумата знаеха какво е, за това те бяха от "просветените" и можеше да задаваме въпроси и на двете. Бързо ми щракна какво става наоколо и навързах нещата. Гъби и Деси си останаха в неведение.


Втората игра беше от онези дето слушаш силно музика на слушалки и човекът от твоя отбор ти казва дума. Ти трябва да прочетеш по устните какво казва и да познаеш. Е, толкова не бях се смяла от много време. Най-култувите моменти, които помня бяха когато Габи обясняваше на Деси думата "зеница". На Десито й беше трудно да познае и за това накрая Габи започна да й намига с едното око и разбира се успехът беше мигновенен. Ина обаче ги хвана в измама. Втория момент беше когато Петето обясняваше на Булката (не помня думата) и Ина се опитваше да я убеди, че това което тя чува е правилното. То не бяха "Тю, мю, ню" - нямаше разбиране просто.

Като цяло тази игра е голяма забава и я препоръчвам на всеки!


Третата игра беше на асоциации. Разпределихме пак отборите и аз се паднах с Ина. Минаха ми какви ли не мисли като "мале, сега ако я разочаровам и ни бият?", но на глас казах само "Ужас". Реакциите бяха доста учудени и тя ме погледна супер изненадано "как така ужас?". Проблемът беше, че никой не разбра защо го казах, пък и на мен ми беше толкова смешно, че не успях да обясня.

Ина, ако четеш да знаеш, че "ужас" не е това, което си помисли и аз много се радвам, че се паднахме заедно. С теб сме най-хармонични, знаеш!

Та за играта: За първи път я играх по този начин и беше интересно. Всяка трябваше да напише на листчета три неща - предмет, животно и известна личност. Пуснахме ги в една чашка и всеки отбор имаше 1 минута да тегли и да обяснява думите само със съществителни - без прилагателни и глаголи. Не помня всичко, което бяхме казали, но "Лили Иванова" беше описана с "ветрове", "гребло" с "лодка, лъжица", "пепелник" с "цигара, фас" и някакви други работи. В краят на първия рунд ние с Ина имахме най-много познати думи. Втория рунд беше да познаем като ни дават само една асоциираща дума. Мина супер бързо, но отново ние имахме повече точки. Третия рунд трябваше да опишеш думите с актьорска игра. Те бяха на ред обаче и Петя толкова добре ги изигра, че за нас не останаха почти никакви в чашката. А за момичетата от партито: ако се чудите какво беше онова движение за "фламинго" пуснете си Сузанита - Bye, Bitch (това ми хрумна първо :D).


Време беше Ина да излъчи победител от игрите. Отиде до другата стая и се върна с няколко опаковани неща. Явно беше планирала всички да сме побидители, но без да ни убива спортното желание за победа. Умница си е тя. А ето какви бяха и наградите:Всички много се зарадвахме на жеста й. За мен обаче дойде време да си ходя. След това не знам какво се е случвало и дали е имало някакви интересни преживявания. Аз се прибрах, писах й, че съм си стигнала и сложих снимката на секцията до чашата от моминското, лентата и венчето.


Моят съвет към бъдещи, сегашни и минали булки - събирайте се от време на време по женски и се забавлявайте. Тези моменти са незабравими и разчупват сивото ежедневие. Ще се почувствате изпълнени с енергия и положителни емоции. Никога не забравяйте онези лудетини, които са били до вас в най-красивите моменти от живота ви!

104 преглеждания