• Albena Georigieva

Музика за вашата сватба! Не правете тези грешки при избора на сватбено озвучаване

Актуализирано: Янр 18

Музиката определено е един от аспектите на вашият сватбен ден, в който не искате да направите грешка. За това ние сме тук, за да ви помогнем.

Независимо дали смятате себе си за музикални хора или не, музиката на вашата сватба е много важна, а страхотна музикална група или диджей може да бъде разликата между една много хубава сватба и незабравима сватба. Избягвайте следващите грешки и ще имате гарантирано невероятна сватбена музика.

Отхвърляне на идеята за група или диджей преди да направите проучване


Това е първото ви решение за музиката, което ще стесни опциите ви наполовина. Обичате музика на живо и имате по-голям бюджет? Тогава музикална група може да е вашият предпочитан избор. Имате ограничен бюджет и дузина песни, които бихте искали да звучат съвършено? В такъв случай диджей може да бъде вашият перфектен избор. Освен това в повечето случаи сватбеният DJ е и сватбен водещ, така че това също е бюджетно решение. Въпреки това, не отхвърляйте предварително опцията за групата автоматично, тя може да не бъде извън бюджета ви. Направете проучване (проверете популярни групи) и попитайте приятелите си за препоръки. Ще разберете, че има голямо разнообразие от изпълнители в стил „миш-маш” до модерни квартети - измежду двата вида забавни артисти. А кой знае, може наемането на любимият ви изпълнител да не е толкова скъпо.


Започване на церемонията в тишина


Повечето гости ще пристигнат 20 до 30 минути преди началото на церемонията, но чакането в тишина ще изглежда доста по-дълго. Ангажирайте своя музикант да започне не по-късно от 20 минути преди началото на церемонията.

Задължително правило за музиката: Звученето на музика преди и по време на церемонията ще сигнализира на гостите чрез увеличаване силата на звука или темпото, че е време да седнат или да запазят тишина.


Обиждане на вашия свещеник с музикалния ви избор


Решили сте да се ожените в църква? Когато става дума за церемониална музика, много църкви, синагоги и други религиозни институции имат правила, които забраняват определени светски песни. Това е вашият сватбен ден, но не и вашата черква, така че уважавайте правилата.

Задължително правило за музиката: Добра идея е да поговорите предварително с попа на църквата относно правилата за музиката преди да наемете музиканти, които да изсвирят нещо.


Пропускане на проверката на звука


В зависимост от мястото може да има ограничения (като захранване, усилване на звука или ограничения на времето) за вида музика, която сте избрали. Дори без такива регулации, все пак е добра идея да попитате мениджъра на заведението какъв тип музика звучи най-добре в това пространство (например, един солист може да се почувства малък в грандиозна бална зала, но да звучи добре на интимно парти в градината).

Задължително правило за музиката: Планирайте време, в което вашата група или диджей да видят мястото, особено ако не са работили там преди това. Ставали сме свидетели на много музикални формации, които "взривяват" заведението, което за едни (подпийнали) може да е хубаво, но други ще накара да потърсят изхода от заведението.

Изчакване до сватбата за лична среща с музикантите


Искате ли да знаете как точно звучи музиката ви в реалния живот (а не на запис)? Посетете представление на живо. Проверката на тази задача може да бъде много забавна. Много от групите свирят в нощни заведения, затова отидете на музикално изпълнение, ако това е опция. Вземете годеника си, облечете се официално и си направете вечерна среща. Докато сте там, обърнете внимание на мелодиите, а също и на това как групата изпълнява задължението си, дали приемат заявки за песни и привличат ли публиката. Ако е възможно, говорете с вокалиста на групата или направете уговорка за друг път, за да се срещнете лице в лице. Този човек ще бъде конферансието ви, ето защо вие искате да имате добро разбирателство.

Задължително правило за музиката: Запишете имената на определени музиканти или диджеи, които харесвате, за да резервирате точно същите хора за вашето сватбено тържество.


Забравяте да разговаряте за списъка от задължително изпълнявани песни


Не приемайте, че вашата група или диджей ще изпълняват всяка една от любимите ви песни. Ако това е група, говорете с тях за списъка от песни преди да вземете решение за резервация - може да се наложи да научат една или две песни. За диджеите, бъдете сигурни, че са отворени за вашите предложения.

Задължително правило за музиката: Ако няколко от любимите ви песни липсват в репертоара, попитайте дали има допълнителна такса за добавянето им. Не правете твърде дълъг списък с песни, възможно е някоя любима песен в края на спъсъка така и да не бъде изпълнена.


Невъзможно е гостите да се чуят при разговор


Приемът ви не е мястото за силата на звука на ниво нощен клуб. Това само ще осуети възможността на по-възрастните членове на семейството да разговарят помежду си и да се наслаждават на тържеството. А вие не искате гостите ви да се събудят с болки в гърлото след като цяла нощ са разговаряли на висок тон.

Задължително правило за музиката: Когато проверявате времевата граница с вашия диджей, можете да направите заявка за силата на звука. Помолете за по-нисък звук по време на коктейла и вечерята (като инструментали и балади) и по висок звук за танците и последната песен. В деня на сватбата помолете шаферката или вашия консултант да следят звука на радара си (има безброй апликации за телефони Sound Meter) и уведомете групата или диджея, ако има проблеми.


Избор на много дълга песен за първия танц


Можете да направите всичко за любовта, но ако изберете песента на Meat Loaf - I'd Do Anything For Love за вашия първи танц вие ще танцувате със съпруга си повече от пет минути (12 минути, ако изберете версията от албума!). Направете бърза репетиция и ще осъзнаете, че четири минути продължителност на танца са достатъчни за да се почувствате свързани завинаги. Да, първият танц е за вас двамата, но имайте предвид и вашите гости.

Задължително правило за музиката: Малко хореография не е излишна, така че може да решите да вземете няколко урока. Или ако сърцето ви е настроено за определена романтична балада, поработете с вашия диджей да съкратите песента си до разумна дължина. Ако имате група, говорете с тях да изпълнят по-кратка версия.


Изключване на песни, които не са задължителни, от списъка


Седнете с бъдещия си съпруг и прослушайте любимите си песни заедно, за да съставите списъците със задължителни и незадължителни песни. Ако решите да използвате група вместо диджей, дайте им достатъчно време да прегледат вашия списък в случай, че трябва да добавят някоя песен към репертоара си. След като предадете списъците си, оставете всичко на професионалистите.

Задължително правило за музиката: Направете списък със забранени песни! Може вашият DJ или група да решат да импровизират и да изпълнят песен която вие мразите. Нали не искате да слушате музика, която ви навява лоши спомени или емоции?


Изпълняване на определени песни след тържеството


Няма да можете да угодите на всички, но помолете вашия диджей или група да поддържат цензура по време на приема. Когато сте само вие, вашите колеги и пълнолетни братовчеди след тържеството, не се колебайте да пускате песните, които не са подходящи за присъстващите по-рано през нощта ваши баби, дядовци и малки племенници.

Задължително правило за музиката: Извън крещящата нецензурност, помислете сериозно за текста и смисъла на песента. Може да се крие невинна шега помежду ви зад избора на нецензурна песен, но това касае вас, а повечето ви гости ще гости ще бъдат извън заведението.


Придържане към един и същи музикален жанр


И двамата може да обичате "grunge" от 90-те, но слушането на „Нирвана” цели пет часа може да накара някои гости да си тръгнат рано. Вие споделяте този празничен ден със семейството и приятелите си, така че запазете от всички гости по-неразбираемите ваши любими песни за медения месец. Оставете вашият диджей или група да изпълняват микс от песни, на които всеки може да се наслади.

Задължително правило за музиката: Изкажете благодарност към родителите си с тяхна любима песен или песента от техния първи танц. Като ги видите да се забавляват в тази нощ, ще си струва да пуснете малко от техните ретро парчета.


Разгледайте нашите сватбени пакети, които включват сватбен фотограф и сватбено видеозаснемане.

301 преглеждания