• Hristina Stoimenovska

Какво трябва да знаете преди да отидете на шопинг за булчинска рокля

Актуализирано: 19 Дек 2019Не ходете с голяма група хора

Разбираме, че майка ви, бъдещата свекърва, сестра ви, кумата, шестте най-добри приятелки (които са шаферки), любимата ви леля и трите малки братовчедки искат да дойдат с вас когато тръгнете да купувате рокля, но да сме реални, колкото повече хора, толкова повече мнения, които само ще ви объркат и натоварят.

Изберете си двама-трима с които се чувствате добре и които знаят стила ви. Сигурни сме, че не искате леля ви, да ви носи рокля с пайети, когато вие си падате по семпли неща или баба ви, да ви казва, че това деколте е прекалено дълбоко.


Определете бюджета си

Много булки отиват на шопинг без определен бюджет, а още повече булки, в бюджета си не смятат воала, обувките, чантата и аксесоарите, които не са за подценяване и от тях сметката набъбва.

Определете си бюджет, потърсете магазини които предлагат сватбени рокли, които влизат във вашия бюджет и започнете с шопинга.

Един приятелски съвет: Не пробвайте булчински рокли, които надвишават бюджета ви, защото ако много ви харесат, ще спрете да гледате останалите и ще се разочаровате, че не можете да си позволите точно тази рокля. Убедена съм, че има красиви рокли за 500 лв и за 50000 лв.


Облечете/вземете си подходящо бельо

Бельото е много важно, но когато пробвате булчинска рокля е изключително важно. Оставете дантелените корсети и сутиените с нестандартни презрамки и крещящи цветове за медения ви месец.

Заложете на бежово бельо без ръбове! Бежовото най-много се доближава до цвета на кожата.

Вземете си няколко сутиена:

  • тип бриджитка

  • с дълбоко изрязано деколте

  • с гол гръб

  • без презрамки

Възможно е сватбеният магазин да предлага и бельо за пробване, но за всеки случай, бъдете подготвени. Може да ми благодарите после! :)


Хапнете преди шопинга

Шопингът е изтощително упражнение и може да продължи с часове, затова бъдете подготвени.

Лек обяд преди да тръгнете на шопинг с хората които сте избрали, на който ще им споделите вашите желания и бюджет е идеално решение.

Ако нямате време за обяд, носете в чантата си сурово барче, което ще ви повдигне настроените и ще ви засити когато шопингът продължи повече, отколкото очаквате.

Защо всички знаем, колко сме изнервени. когато сме гладни.


Не се отчайвайте

И най-важното нещо, не се отчайвайте. Вече бяхте в три магазина, пробвахте 10 рокли и нито една, не е по-вкуса ви? Не се отчайвайте, приберете се, починете си и пробвайте утре отново. Може да не е бил деня ви, да сте се чувствали подута от пицата снощи или да не сте се наспали "като хората". Помислете си, какво поне малко ви е харесало и си насочете към търсенето към тази посока. Потърсете в интернет сватбени салони които предлагат булчински рокли във ваш стил и продължете със шопинга на свежа глава.


Разгледайте нашите сватбени пакети (те включват професионален сватбен фотограф и 4K сватбено видеозаснемане от две гледни точни)