• Albena Georigieva

Зимна сватба. Десете правила, които трябва да спазите при организирането на сватба през зимата.

Актуализирано: 11 Апр 2020

Температурите се понижават, пада сняг, а за вас звънят сватбени камбанки! Ето няколко полезни съвета, които ще направят вашата зимна сватба невероятна. Като за начало ще ви подскажем, че тази година най-красивата дата за сватба е 20.02.2020

Сватбите не са само пролетни и летни истории. Напоследък, все повече двойки избират да направят сватба през зимата – сезонът, който преди се считаше за свободен от сватби – и защо не? Между романтичната атмосфера на снежния пейзаж и рядкото състезание за търговци и места, има защо да обичаме толкова много зимните сватби. Нашето наблюдение е че 75% от всички сватби се случват през периода май - октомври, като септември е най-предпочитаният месец. Но забелязваме, че зимните сватби постепенно увеличават своята популярност. През 2019 година 8% от двойките правят сватби през зимните месеци, което е с 3% повече в сравнение с 2018 година. Ако планирате сватба през зимата, трябва да знаете, че не е нужно да се придържате към стереотипната тема. Вместо това, може да персонализирате вашата сватба в мразовитото време така че да изразите перфектно себе си и вашия партньор. Има няколко неща, които не трябва да пренебрегвате в процеса на планиране на сватбата. Разгледайте нашите върховни предложения с техните плюсове и минуси за планиране на зимна сватба, посочени по-долу.

Експериментирайте с цветове и текстури


Вие не трябва да се ограничавате с палитрата на белия, зеления и червения цвят, които съпровождат традиционно този празничен сезон. Една от най-добрите идеи за вашата зимна сватба е да експериментирате с любимите си цветове, за да създадете уникална за вас палитра. Ако харесвате пастелни нюанси, изберете оттенък на заскрежени камъчета, за да уважите сезона на вашата сватбена дата. Също така, ярките цветове ще придадат неочаквано измерение на вашия декор заедно с такива текстури като кадифе, вълна или кариран шотландски плат. Придайте дълбочина на вашата палитра чрез вмъкване на тези детайли при подреждането на масата или в шаловете на вашите шаферки


Не пренебрегвайте темата „Зимна страна на чудесата”


Една зимна сватба не означава, че вие трябва да спазвате празничната тема, особено ако това не подхожда на вашия вкус. Има разнообразни начини да включите зимното влияние във вашия дизайн, което да не е стереотипно или очаквано. Например, опции на меню от фермата до масата, скъпи фабрични платове или интерактивна рецепция (бар с напитки като горещ шоколад)-всичко това може да допълни времето от годината, през което сте избрали да се омъжите.

Съобразете се със сезона


Датата на вашата сватба ще се повлияе от характерните за сезона храни и цветя. Като започнете сватбеното планиране, забележете как сезонът ще засегне такива фактори като опциите за меню и цветя. Включване на сезонни цветя като бели рози, калии, лилии или Коледни звезди ще се отрази добре на вашия бюджет. Пример за вкусно зимно сватбено меню са изобилие от зеленчуци, картофи, пиле, паста или плодов сок.


Облечете се стилно


Когато се омъжвате през зимата, забравете съветите, че трябва да се облечете с определени материи или силуети, зависещи от студения сезон. Отлична идея е (и се окуражава) да носите сватбена рокля, каквато ви харесва. Същото се отнася и за вашите шаферки. Вие може да оживите визията си като направите избор от многобройни стилове. Едно от предложенията е да включите аксесоари като удобни шалове или мъхесто болеро за моментите, когато сте навън. Помещението вътре е добре отоплено, така че може да си позволите по-леко стилно облекло (особено когато танците започнат).

Не забравяйте да направите детайлизирано разписание на фотосесията


Сватбата през зимата не означава да се ограничите само със снимки вътре. Ако направите внимателно планиране, е възможно да координирате с вашия фотограф прекрасни снимки навън. Съобразете се с факта, че през зимата се стъмва по-рано, ето защо трябва да се консултирате с фотографа по кое време светлината е най-подходяща за външните снимки. Важно е също така да се подготвите с допълнително облекло-шал/ракавици или друг чифт обувки, ако ходите по сняг или кал. Отделете време да проучите най-добрите места за снимки, защото ще искате да избегнете мръсен сняг или заледена повърхност.


Направете уютно мястото за рецепцията


Има много начини да направите мястото на вашата рецепция привлекателно. Тъй като слънцето залязва рано, използвайте свещи, които ще добавят романтичен блясък към вашето тържество. Пищни и меки текстури (кадифена панделка на салфетките или плюшени възглавнички във фоайето) ще създадат подходящата атмосфера. Може да аранжирате огнище навън или бар за горещ шоколад и пунш вътре.


Не забравяйте за гардеробната


Предлагането на гардеробна на гостите на вашата церемония и на мястото на рецепцията е важен детайл, който не трябва да се пренебрегва. Вашите гости ще носят палта и ще имат нужда от сигурно място, където да се съхраняват през целия сватбен ден. Те ще ви бъдат благодарни за този жест, защото ще са фокусирани върху вас (не върху вещите си).


Внимавайте с температурите вътре


Навън е студено, но вътре, на дансинга, трябва да бъде отоплено много добре. Ако забележите, че гостите се изпотяват докато танцуват, помолете вашия сватбен координатор да намали температурата с градус-два. Ако има отделни термостати за мястото на рецепцията и дансинга, температурата на дансинга трябва да се регулира с няколко градуса по-ниска.


Не подценявайте възможността за промени във времето


Времето е непредсказуемо през зимата, така че е много важно да имате алтернативен план в случай на неочаквано студено време. Организирайте транспорт за вашите гости от мястото на церемонията до мястото на рецепцията или използвайте местните транспортни услуги. Уверете се, че координаторите на церемонията и рецепцията имат връзка, за да обсъдят и решат възникнали проблеми в случай на лошо време в сватбения ден.


Приемайте гостите вътре


Координирайте разписанието на приема предварително във времето, така че гостите ви да не измръзнат отвън, докато чакат. Ако мястото на сватбата разполага с вестибюл, може да посрещнете гостите там след церемонията. Приемайте гостите вътре, а не на входа. По този начин, когато редицата започне да задръства движението, хората отзад няма да бъдат оставени да чакат (и да треперят от студ).

И накрая, сватбените услуги по време на церемонията и рецепцията, са алтернативно и разумно решение. Ако очаквате мразовито време, вашите любими хора ще ви бъдат благодарни за такъв подарък като одеяло, за да се използва в сватбения ден.

Разгледайте нашите сватбени пакети, които включват сватбен фотограф и сватбено видеозаснемане.

148 преглеждания